Divorțul de o persoană străină aflată în străinătate este un aranjament important care provoacă o mulțime de griji și de întrebări. Haide să aruncăm o privire asupra subtilităților legale asociate acestui subiect. Raporturile juridice de proprietate, în străinătate, au propriile caracteristici. Încetarea unei relații de căsătorie adesea implică împărțirea proprietăților în străinătate. Aici trebuie să ținem cont de particularitățile reglementării legale în cele două țări.

Asistență juridică cu privire la împărțirea proprietății în străinătate

Multe persoane consideră că împărțirea proprietății străine într-un divorț face parte doar din viața celor bogați. Dar și românii obișnuiți pot avea vile în Nisa, Bali, etc. De multă vreme nu a fost o noutate pentru cetățeni să aibă un apartament în Turcia, Bulgaria, Georgia sau în alte stațiuni. Mai mult, ar trebui să luăm în considerare și bunurile mobile înregistrare în altă țară – mașini, bărci, etc.

Împărțirea bunurilor la divorțul în străinătate are loc conform legilor statului în care a fost dobândit bunul menționat. Asistența juridică în străinătate este necesară nu doar pe parcursul întregului proces de divorț, ci și:

  • în stadiul încheierii unui contract de căsătorie;
  • pentru traducerea și legalizarea documentelor;
  • pentru obținerea documentelor în străinătate.

O consultație gratuită te va ajuta să alegi regimul de proprietate potrivit pentru SUA, Europa, Canada.

Cum se efectuează împărțirea bunurilor imobiliare în străinătate

Pentru a împărți bunurile dobândite în comun, în ordinul preliminar și judiciar, ai nevoie de un avocat privind împărțirea bunurilor în străinătate. Un reprezentant calificat va ajuta părțile să stabilească cota echitabilă a proprietății.

Într-o soluționare pașnică, soții întocmesc o listă cu toate bunurile. Este necesar să se convină cine anume va primi un bun și în ce cote. Există schimburi egale dar și unele inegale. În cazul în care soții fac o înțelegere, atunci legea nu împiedică acest lucru. Un avocat te va ajuta să redactezi și să certifici un acord scris. Fiecare soț va primi propria copie, în baza căreia se depun documente pentru înregistrarea drepturilor apărute.

Dacă se va ajunge în instanță, doar proprietățile dobândite în străinătate vor fi împărțite. Împărțirea proprietății românești va trebui efectuată pe teritoriul României.

O problemă suplimentară este caracterul executoriu al hotărârilor judecătorești. Fiecare stat are propriile principii legate de aplicabilitate și legalitate. Adesea, relațiile de familie cu participarea străinilor sunt asociate cu mai multe state care au sisteme juridice diferite. Avocatul nostru te va ajuta să înțelegi legislația străină. Înscrie-te pentru o consultație!

Serviciile noastre

Oferim asistență juridică persoanelor fizice și juridice din Europa, Canada și SUA.

Testamente, succesiuni și litigii succesorale în străinătate

Avem o vastă experiență în căutarea și stabilirea proprietății abandonate pe teritoriul Uniunii Europene, SUA, Canada și Israel.

Compensarea accidentelor rutiere în Europa

Avocatul nostru responsabil cu accidentele din Europa te va ajuta cu toate documentele necesare, îți va reprezenta interesele în instanță și te va ajuta să primești despăgubiri de la compania de asigurări străină.

Despăgubiri de accident mortal în Europa

Indemnizația de asigurare în Europa face posibilă solicitarea de despăgubiri pentru decesul unui membru de familie în urma unui accident rutier mortal.

Despăgubiri pentru boli și accidente de muncă în Europa

Avocații firmei Lawyer în Europa te vor ajuta să primești despăgubiri de la compania de asigurări pentru boli și accidente de muncă.

Arbitraj internațional

Întreprinderile își măresc în mod constant cifra de afaceri economică externă, intră pe noi piețe de vânzare, caută noi contrapartide în străinătate. Dacă contrapărțile se comportă ilegal, avocații noștri din Europa îți vin în ajutor.

Căutare genealogică a moștenitorilor

Firma noastră de avocatură îi ajută pe alții să găsească rudele apropiate și să urmărească moștenitorii dispăruți sau necunoscuți de peste 9 ani.

Litigii corporative în străinătate

Încrederea dintre directori și investitori este importantă pentru prosperitatea afacerilor în străinătate, indiferent de țara în care este înființată compania. Dacă această cooperare este întreruptă, atunci o dispută corporativă între directori și investitori ar putea avea un impact negativ asupra veniturilor potențiale ale companiei.

Servicii de colectare a datoriilor în străinătate

Facturile neplătite pot duce la situații financiare dificile pentru orice afacere. Colectarea banilor din datoria debitorului poate fi foarte dificilă, mai ales dacă ai relații de afaceri pe termen lung cu o contraparte străină.

Protejarea drepturilor de autor la nivel mondial

Legea internațională a drepturilor de autor permite dezvoltatorilor web, muzicienilor, artiștilor, scriitorilor, fotografilor și altora să protejeze unicitatea muncii lor. Pe lângă orice venituri financiare pe care le pot aduce aceste lucrări.

Birourile noastre

Contactează-ne gratuit

Îți vom răspunde la toate întrebările juridice care te preocupă cât mai curând cu putință.

Consultație fără costuri.